Groepsgebouw

De BvB is waarschijnlijk al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw gehuisvest in het pand dat nu nog steeds dienst doet als groepsgebouw. Het pand, dat is aangewezen als beschermd rijksmonument, is gelegen in het hartje van de historische binnenstad van Middelburg. Het gebouw dateert uit 1739 en heeft een rijke en veelbewogen geschiedenis.

Elke speltak heeft een eigen ruimte in het gebouw toebedeeld gekregen. Omdat ze hun ruimte niet met anderen hoeven te delen, hebben de speltakken hun zalen kunnen inrichten naar hun eigen smaak en op een manier die het meest geschikt is voor hun specifieke programma-aanbod. De bevers en stam gebruiken de twee lokalen op de begane grond. De welpen en scouts hebben de beschikking over een eigen zaal op respectievelijk de eerste en tweede verdieping. De explorers tenslotte hebben een deel van de zolder op de derde verdieping bezet. In de andere ruimte op de zolder wordt het (kampeer)materiaal bewaard. Het gebouw beschikt ook nog over een grote kelder, die dient voor opslag, en een flinke tuin.

De BvB is uitermate trots op haar gebouw. Het is bijzonder ruim en degelijk en daarom erg geschikt voor het Scoutingprogramma. De kinderen kunnen lekker rennen, vliegen en spelen, zonder bang te hoeven zijn dat er snel iets kapot gaat. Weinig andere Scoutinggroepen hebben de beschikking over een dergelijk gebouw. Het groepsgebouw van de BvB mag dan ook gerust uniek worden genoemd.

Bevers Welpen Scouts Explorers

Geen verhuur

Het groepsgebouw beschikt niet over de juiste brandveiligheids- en sanitaire voorzieningen om te kunnen voldoen aan de geldende wettelijke eisen voor het bieden van logies aan groepen personen. Het gebouw wordt voor dit doel dan ook niet verhuurd.

Hoe te bereiken?

De kortste route naar het groepsgebouw (adres: Zuidsingel 92, 4331 RV Middelburg) vanaf afslag Middelburg [afslag 39] op de Rijksweg A58:

• ga na 0.5 km rechtsaf op de Schroeweg (N57) richting Middelburg;
  • ga na 2.4 km linksaf Het Groene Woud (N57) op richting Middelburg;
  • ga na 1.5 km rechtsaf het Noordpoortplein op;
  • ga na 90 m linksaf het Molenwater op;
  • sla na 80 m rechtsaf;
  • ga na 45 m linksaf de Zuidsingel op;
  • na 175 m ben je gearriveerd (hoek Zuidsingel – Sint Jorisstraat).

Door gebruik te maken van het invoerveld kun je ook een routebeschrijving oproepen.
Deze routebeschrijving is ook te printen.