Christiaan de Wetstam

Leeftijd: 18 tot en met 21 jaar
Opkomsttijd: vrijdagavond vanaf 20.00 uur

De naamgeving180px-speltakteken_roverscouts_2010

De speltak voor jongeren vanaf 18 jaar wordt stam genoemd. De stamleden gaan ook wel door het leven als roverscouts. De stam van de BvB heet van oudsher Christiaan de Wetstam, genoemd naar een Zuid-Afrikaanse generaal uit de Boerenoorlog.

Grootschalige aanpak

De stamleden organiseren hun activiteiten en programma’s geheel zelfstandig. De opkomsten van de stam zijn echter niet altijd even actief. Wel worden af en toe voor de andere speltakken van de groep activiteiten in elkaar gezet en gaat de stam een paar keer per jaar op kamp. Verder organiseert de stam ieder jaar enkele grote evenementen. Met het Nieuwjaarsbal (begin januari), een feest bestemd voor explorers en stamleden uit Middelburg en omgeving, wordt elk jaar weer feestelijk ingeluid. Daarnaast vindt medio maart jaarlijks de Grote Trek plaats. Hieraan doen meestal enkele honderden Scoutingleden uit heel Zeeland mee. Tijdens de Grote Trek worden looptochten met verschillende lengtes door kinderen uit de bever- tot en met de explorerleeftijd afgelegd.

De opkomsten vinden plaats in het gezellige stamlokaal op de begane grond van het groepsgebouw, waar vaak door de stamleden tot diep in de nacht wordt vertoefd. De stam is een gemengde groep. Een uniform heeft de stam niet, wel een eigen stamdas. Hoewel de stam geheel zelfstandig is, wordt hij ondersteund door een stamadviseur. De stam heeft een eigen bestuur met een voorzitter, secretaris en penningmeester. Veel stamleden geven op zaterdag leiding aan andere speltakken.

Wilt u meer informatie over de Christiaan de Wetstam (roverscouts), heeft u vragen? Neem dan contact op via de contactenpagina.