180px-speltakteken_welpen_2010Leeftijd: 7 tot en met 11 jaar
Opkomsttijd: zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur

Jungleboek

De welpen spelen in de jungle, een thema dat gebaseerd is op het Jungleboek van Rudyard Kipling. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven de welpen hier wekelijks de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van dit thema gebruiken de welpen hun fantasie en dat draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. De welpen halen hun inspiratie uit het Jungleboek. Ook de namen van de leiding en veel andere termen komen daaruit. Een groep welpen wordt samen een horde genoemd. Een horde bestaat weer uit subgroepen van enkele kinderen, nesten genaamd. In ieder nest krijgen de oudste twee kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan de jongere kinderen.

De activiteiten

Als het goed weer is, gaan de welpen meestal lekker naar buiten. Maar ook op hun zaal kunnen zij voldoende avonturen beleven. De welpen zijn tijdens de opkomst vaak in groepjes bezig met het Jungleboekthema of met andere Scoutingactiviteiten, zoals een speurtocht lopen, vuurtje stoken, sport en spel, knopen leggen of verkleden.

Op kamp

De welpen gaan jaarlijks enkele keren op kamp. Vaak wordt overnacht op een slaapzaal in een kampeerboerderij of een soortgelijke accommodatie. Het zomerkamp vindt ieder jaar plaats tijdens het weekend na Hemelvaartsdag en wordt vaak gehouden in Zeeland of Noord-Brabant.

De welpen draaien gemengd en hebben hun opkomst op de welpenzaal, op de eerste verdieping van het groepsgebouw. Zij komen elke week naar Scouting in hun uniform, dat uit een groene blouse en een rode groepsdas bestaat.

Meer informatie over de welpen en het Jungleboek is hier te vinden.

Wilt u meer informatie over de welpen, heeft u vragen? Neem dan contact op via de contactenpagina.