Sinterklaasopkomst 7 december 2012

Afgelopen vrijdag hadden we surprise-opkomst bij de stam. We verzamelden om 19.00 uur bij het gebouw i.v.m. eventuele overlast. De sint had namelijk wat betonblokken meegenomen uit Spanje, waarvoor wat moeite gedaan moest worden om ze open te breken.

We begonnen met mijn surprise . Dat was een taart met kaarsjes die dichtgemetseld was. Eerst moest ik de kaarsjes uitblazen en de vieze prut eraf halen. Daarna moest ik de surprise zien open te maken. Het was niet moeilijk, want ik hoefde hem alleen op de grond te laten vallen. Ik vond in de surprise de aanwijzing in de boombox, dus daarin gekeken en daar zaten mijn cadeaus in (een telefoonhoorn voor de iPhone en een dockingstation).

Vervolgens gingen we aan de betonsurprises beginnen. Lorenzo had voor Ricardo een surprise van beton gemaakt, voor zover je het beton kunt noemen. Na 3 minuten was de surprise al open, niet heel moeilijk dus. Het beton leek meer op zand. Wel kwam er een ontzettende stank uit van rotte eieren en melk.

Een van onze suprises..

Een van onze suprises..

Toen ging Erik en Henk aan hun surprises beginnen. Die hadden meer moeite om hun surprises open te krijgen. Ricardo en John (de echte bouwvakkers) hadden de surprises gemaakt. We begonnen om 20.30 uur met hun surprises en dat duurde ongeveer drie kwartier voordat ze open waren. In de surprises zaten briefjes met de plekken waar de cadeaus zich bevonden.

Thomas M. had voor John een Heineken bierfles van beton gemaakt, die hij kapot moest slaan om het te openen. In de achtertuin werd de bierfles kapotgeslagen en daarmee moest er ook een stoeptegel aan geloven. Als cadeau kreeg hij een geschenkpakket van Grimbergen.

Thomasje kreeg een surprise in de vorm van een condoom,  waar hij zijn cadeaus uit moest graaien en waar als cadeautjes condooms in zaten. Met zijn cadeaus kon hij er dus weer even tegenaan. Thomas M. kreeg gel en deodorant en nog wat andere dingen. Roel kreeg van mij een surprise in purschuim, waarin condooms en pluchen handboeien zaten.