De Scoutsupdate

Ook de afgelopen weken hebben we bij de scouts niet stil gezeten. Twee weken geleden hadden we de ‘Wedden dat …’ middag. De scouts waren verdeeld in twee teams die allerlei opdrachten uit moesten voeren, zoals een verhaal van twee minuten vertellen zonder het woord ‘eh’ te zegen, binnen drie minuten een brandend vuurtje maken, een driepoot pionieren etc. Steeds kon een team ervoor kiezen om de opdracht zelf uit te voeren of om de opdracht uit handen te geven. Het team dat de opdracht binnen de tijd voltooide kreeg de punten. Lukte het het team niet om de opdracht op tijd te volbrengen, dan gingen de punten naar de andere partij.

In de stad moesten de scouts opdrachten uitvoeren als zo snel mogelijk een liter water bemachtigen en een polonaise vormen met minstens tien personen. De finaleronde bestond uit zo snel mogelijk een parkeerkaartje zien te bemachtigen. Een team had het kaartje gewoon gekocht en het andere team had een parkeerkaartje op de grond gevonden. Al met al hadden beide teams hard hun best gedaan. Uiteindelijk had het team van Sam, Sidney, Faber en Tycho gewonnen.

Vorige week hadden we ’s ochtends eerst oud papier opgehaald. Na het harde werken hadden we een frietje verdiend. Rond 14.00 uur zijn we naar Vrouwenpolder gegaan om daar appels te gaan plukken bij een fruitteler. Eerst kregen de scouts uitleg over het plukken van de appels. Je moest de appels namelijk met steel plukken. Elke scout had een goed gevuld zakje, zodat we bijna 15(!) kilo appels hadden. Helaas hadden we geen tijd meer om de appelmoes die middag te gaan maken.

Afgelopen zaterdag hebben eerst ’s ochtends stroopwafels verkocht om wat extra geld binnen te halen voor de vereniging. We zijn langs de deuren geweest om ze te verkopen. De scouts hebben er allemaal veel verkocht. Als beloning voor het goed verkopen kregen de scouts tussen de middag pannenkoeken. Daarna zijn we de appels gaan schillen die we vorige week hadden geplukt. Vervolgens zijn de appels gekookt met een beetje water, kaneel en suiker en had iedere scout een volle pot appelmoes. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.