Je stem laten horen helpt!

MIDDELBURG – De bezuinigingen op een groot aantal instellingen en voorzieningen in Middelburg vallen veel minder zwaar uit. De gemeenteraad heeft de scherpe randjes van het voorstel van het dagelijks gemeentebestuur om 8,2 miljoen euro te bezuinigen afgehaald.

Minder inleveren
De bezuinigingen op het gebied van cultuur, welzijn en educatie worden met 62,5 procent teruggebracht. Dat betekent dat tientallen voorzieningen en instellingen als de kinderboerderij, de scouting, het Zeeuws Museum en de Muziekschool veel minder moeten inleveren dan eerst de bedoeling was. Ook wordt de verhoging van de ozb (de woonbelasting) gehalveerd. Die gaat niet meer met 15 procent omhoog zoals eerst was voorgesteld, maar met 7,5 procent.

Meevallers
In totaal wordt het bezuinigingsplan met ruim 900.000 euro aangepast. Dat kan onder meer omdat de gemeente een aantal financiële meevallers verwacht. Het voorstel werd ingediend door de partijen die samen het dagelijks gemeentebestuur van Middelburg vormen: VVD, SGP, CDA, PvdA en ChristenUnie.

Oppositie stemt tegen
De oppositiepartijen stemden tegen het voorstel. Zij vinden dat de aanpassingen niet ver genoeg gaan.